Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Tragedija kod Bihaća: Umjesto vepra, ubio prijatelja

Nemojte propustiti

Tokom krivolova, na lokalitetu Bugara, Elmin Felić je hicem iz puške u glavu pogodio prijatelja Rasima Smajića. Misleći da je ispred njega divlja svinja, 24-godišnji Elmin Felić je u utorak oko 22.30 sati pritisnuo okidač karabina s optičkim nišanom. Međutim, ispaljeni hitac je pogodio u glavu njegovog tridesetšestogodišnjeg prijatelja Rasima Smajića, koji se srušio na tlo na lokalitetu Bugara kod Bihaća.

Felić je, vidjevši šta je uradio, odmah mobitelom pozvao svog oca, koji je potom nazvao lovočuvara tog područja iz sela Velika Gata. Oko 23 sata obaviještena je i policija u Bihaću, te je patrola izašla na mjesto događaja. Pripadnici policije su potom osigurali područje. Pošto se radi o dosta nepristupačnom terenu, uviđaj je započet u srijedu pod nadzorom dežurnog tužioca.

Inače, Felić i Smajić su članovi Lovačke organizacije Bihać i znali su da je u ovom periodu obustava lova na ovom području. Međutim, Felić ima ovce na području Bugara i tamo je svakodnevno boravio. Tako je i uočio da se u plantaže zobi često uvlače divlje svinje i uništavaju zasade.

U utorak je pozvao prijatelja da odstrijele po nekog vepra i otjeraju divlje svinje. Razdvojili su se, a Smajić mu je navečer prišao iz smjera iz kojeg se Felić nije nadao. Da bude još gora stvar, Felić je posudio lovačko oružje od prijatelja koji boravi u Austriji, te je i njega tako uvalio u probleme…

“Kad su redovne lovne aktivnosti, mnogo je sve organizovanije i teže dolazi do kritičnih situacija. Međutim, krivolovcima su, često napeti živci i na prvu se puca, što dovodi i do tragedija. Ovo je treća smrt lovca za mjesec dana u BiH”, ističe Gavrilo Softić, predsjednik Lovačke organizacije Bihać.

Podsjetićemo na to da je na području planinskog prevoja Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, 10 juna poginuo 57-godišnji Izet Mršo, a teško povrijeđen Elid Mačkić (55). Na njih je prilikom lova, nehotice pucao Izet Mačkić. U informativnom razgovoru koji je odmah obavljen s ozlijeđenim 55-godišnjakom, policajci su došli do saznanja da se pored njih u lovu na planinskom prevoju Korićina nalazio i Izet Mačkić iz Livna. Njega su sin i komšija ostavili na jednoj čeki i otišli na svoje položaje. Naveče, kad su se vratili po starca, on je na njih zapucao iz lovačke puške misleći da ide vepar…

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, Izet Mačkić je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje je zadržan na liječenju na Neuropsihijatriji.

Hranili životinje

Tridesetšestogodišnji Admir ef. Vuković, iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamnošnji džemat, je ubijen je, a njegov zet Mesud Krajinić je ranjen 27. juna, dok su nosili hranu životinjama. Na njih su, tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima, pucali otac i sin 49-godišnji Pašo Hrkić i 22-godišnji Eldin Hrkić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo