Subota, 16 listopada, 2021

Tragedija kod Glamoča: Stado od hiljadu ovaca stradalo od hladnoće

Nemojte propustiti

ovce_255791S1

Nakon što je u subotu zbog ekstremnih vremenskih uvjeta otkazana potraga za oko hiljadu odbjeglih ovaca u podnožju Vitoroga kod Glamoča, u nastavku potrage u nedjelju članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Livno pronašli su uglavnom uginule životinje.

Kako je Feni kazao Zoran Ćosić iz GSS Livno, nastavak akcije lociranja odbjeglih ovaca počeo je jutros.

Dvadesetak članova GSS-a iz Livna i Glamoča, te mještana i pripadnika deminerskog tima Federalne uprave za civilnu zaštitu, nakon višesatne potrage, oko 14 sati, na lokalitetu Pribelje, u više vrtača u radijusa od oko 50 metara, pronašli su zametene i uginule ovce.

– Preživjelo je jako malo životinja, dok su ostale uglavnom uginule pod snijegom, a sudeći po tragovima bile su i lak zalogaj za vukove – kazao je Ćosić.

Dodao je kako je iznimno jak vjetar u petak rastjerao ovce iz obora, te su one, najvjerojatnije, nošene niz vjetar završile u vrtačama podno planinskog dijela Vitoroga, gdje su ih zatrpali snježni nanosi.

Prije dva dana pastiri su sami pokušali nešto učiniti te su tog dana uspjeli pronaći oko 150 živih ovaca, dok su druge završile tragično.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sramotan snimak: Žena histerično šamarala dijete u kolicima

SRBIJA - Na videu koji je zgrozio i šokirao sve one koji su imali prilike da ga vide, vidi...

Možda vas zanima i ovo