Petak, 14 svibnja, 2021

Tragedija kod Ključa: Spašavala sina iz Sane pa se oboje utopili

Nemojte propustiti

Fadila Hamedović (77) i njen sin Bahrudin (53) u petak su se utopili u rijeci Sani, u naselju Humići kod Ključa, javio je danas Dnevni avaz. Policija je to jutro po pozivu jednog građanina saznala da u koritu Sane pluta ženski leš.

sana2– Na lice mjesta upućena je patrola policije i istražitelji, koji su utvrdili osnovanost dojave i pristupili osiguravanju mjesta događaja. U 10. 40 sati javljeno je da nedaleko od mjesta gdje je pronađeno tijelo žene, u rijeci Sani pluta i muški leš. O ovom događaju upoznat je dežurni inspektor Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Sanskom Mostu, koji je s kantonalnom tužiteljicom Sadetom Muhić izašao na teren – kazao je Fadil Balić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Uz pomoć kajaka, tijela majke i sina izvađena su iz rijeke, a obdukcija je pokazala da su Fadila i Bahrudin umrli usljed gušenja u vodi. Mještani Humića kažu za žrtve da su bili povučeni i da su tiho živjeli, piše Dnevni avaz

Bahrudin je imao česte napade epilepsije, a najviše vremena provodio je uz rijeku Sanu u blizini porodične kuće i često je ribario. S obzirom na to da nema očevidaca tragedije, pretpostavlja se da je Bahrudin dobio epileptični napad i pao u rijeku, a da je majka pokušala da ga spasi, piše pomenuti list.

Dženaza majci i sinu obavit će se danas nakon podne-namaza.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo