Nedjelja, 2 travnja, 2023

Tragedija na gradilištu: Poginuo državljanin BiH, policija objavila detalje

Nemojte propustiti

Prema prvim saznanjima, došlo je do komplikacija sa crijevom prikolice silosa. Cementna prašina pod pritiskom iscurila je iz crijeva.

Na gradilištu na autoputu A1 u Švicarskoj je u utorak poginuo državljanin Bosne i Hercegovine (60) dok su vršeni radovi.

Muškarac je poginuo u nesreći u utorak poslijepodne na autocesti A1 u kantonu St. Gallen.

Kako pišu švicarski mediji, dvojica muškaraca punili su silos cementnom prašinom na gradilištu na autocesti A1, neposredno prije tunela Stephanshorn u kantonu St. Gallen.

Prema prvim saznanjima, došlo je do komplikacija sa crijevom prikolice silosa. Cementna prašina pod pritiskom iscurila je iz crijeva.

Mediji pišu da su stvorene ogromne količine prašine. Vozač (60) tada je isključio proces ispumpavanja na kamionu i zbog toga je neko vrijeme bio izložen oblaku prašine.

Ubrzo nakon toga, drugi radnik je pronašao državaljana BiH kako bez svijesti leži na zemlji. 60-godišnjaka su prvo reanimirali spasioci, ali je nešto kasnije preminuo, saopćila je u srijedu policija kantona St. Gallen.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo