Petak, 24 rujna, 2021

Tragedija: Otac naložio vatru u peći i otišao u kafanu, djeca stradala u požaru

Nemojte propustiti

Ugljenisana tijela pronađena su nakon što su vatrogasci ugasili vatru, koja je zahvatila dva furgona. Pretpostavlja se da je otac naložio vatru u peći, ostavio djecu samu i otišao u kafanu.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Troje djece, od tri, pet i sedam godina, izgorjelo je u požaru koji je izbio u romskom naselju u bugarskoj opštini Vidin. Direktor vatrogasne službe u Vidinu Nikolaj Todorov rekao je da je požar izbio u furgonu u kome su živjele dvije djevojčice i dječak sa roditeljima. “U trenutku nesreće djeca su bila sama”, rekao je Todorov.

Prema prvim informacijama, njihov otac bio je u kafani, a još nema informacija o tome gdje im je majka, koja ima psihičkih problemima. Ugljenisana tijela pronađena su nakon što su vatrogasci ugasili vatru, koja je zahvatila dva furgona. Pretpostavlja se da je otac naložio vatru u peći, ostavio djecu samu i otišao u kafanu.

Vatra je primijećena kada je bilo kasno da se djeca spasu. Tokom gašenja vatre otac se pojavio, ali su komšije pokušale da ga napadnu. On je uhapšen.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo