Subota, 4 prosinca, 2021

Tragedija u BiH: Sjekli lim centimetar po centimetar da izvuku stradale

Nemojte propustiti

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona su saopštili da uzrok nesreće još uvijek nije utvrđen i da će to biti poznato nakon istrage.

Vozač “golfa” Kristijan B. (26) iz Ljubuškog poginuo je, a njegov suvozač i sugrađanin Ante G. (22) teško je povrijeđen kada su automobilom sletjeli s puta u Lisicima kod Ljubuškog, nezvanično saznaje Glas Srpske.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko ponoći, a prema navodima pojedinih medija ljekari se bore za život Ante G. Saznaje se da su nakon slijetanja unesrećeni mladići ostali zarobljeni u potpuno smrskanom automobilu. Ljubuški vatrogasci su ih punih pet sati izvlačili iz olupine, a kada su uspjeli da dođu do njih vidjeli su da je Kristijan B. mrtav.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, Ante G. je bio u dosta teškom stanju i vatrogasci su se namučili da ga izvuku.

– Bukvalno su lim morali sjeći centimetar po centimetar kako bi izvukli mladića, a da ga dodatno ne ugroze. Bila je to prava borba s vremenom kako bi ga što prije odvezli u bolnicu – kazao je ovaj izvor.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona su saopštili da uzrok nesreće još uvijek nije utvrđen i da će to biti poznato nakon istrage.

– Tužilac je naredio obdukciju tijela K. B. Naređeno je i vještačenje automobila – rekli su u policiji ne navodeći više detalja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo