Subota, 16 listopada, 2021

Tragedija u Gradačcu: Dvogodišnji dječak se utopio u plastičnom bazenu ispred kuće

Nemojte propustiti

Dvogodišnji E.K. prekjučer se u večernjim satima utopio u plastičnom bazenu u gradačačkom naselju Požarike, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Nesretni dječak je nastradao dok je njegov otac Ramo Kovačević odmorao poslije odrađene dvije smjene u Tržnom centru “Bingo”. Majka Muradija je u to vrijeme bila na poslu.

Nesretni dječak koji je ostao na trenutak bez nadzora, izašao iz sobe u dvorište. Pretpostavlja se da je najvjerovatnije nespretno stao, izgubio ravnotežu, te pao u plastični bazen.

Šestogodišnji brat nastradalog dječaka je pozvao oca u pomoć, te je uslijedila borba za spas dječaka koji je hitno prevezen u Dom zdravlja u Gradačcu, ali su ljekari samo mogli konstatirati smrt.

Uviđaj su obavili policijski inspektori PU Gradačac. Po nalogu kantonalne tužiteljice Mirzete Begić obdukciju je uradio dr. Zdenko Cirhlaž, koji je potvrdio da je riječ o klasičnom utapanju, prenosi Avaz.

Senad Hećimović, prvi komšija, kaže da je ovo najveća tragedija od one koja se desila prije nekoliko godina kada je grom ubio sedmogodišnjaka na jezeru Vidara.

“Ovo je krasna porodica, bore se i slažu. Ne znam kako će preživjeti kada ispred kuće krene dženaza s malim tabutom. Slažemo se i kao komšije i prijatelji, stalno smo zajedno. Ovo je velika tragedija, nesreća koju niko nije očekivao” kaže Hećimović, citira ga Dnevni avaz.

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo