Utorak, 19 siječnja, 2021

Otac mladića koji je s kobne proslave otišao ranije zbog posla, smogao snage i uspio progovoriti “Bog i planina su ga spasili”

Nemojte propustiti

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Nebojša Vukanović iznenađen izjavom Draška Stanivukovića: Pomogao sam mu da pobjedi u Banjaluci a smatra me drugoligašem

Vukanović naglašava da Stanivukovićeve izjave jasno govore da će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske. Narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao...

POSUŠJE – Mladić koji je kobne večeri bio na proslavi u vikendici sve do ranih sati u prvome danu godine, ali je ipak odlučio otići ranije, još uvijek je u šoku.

Njegov otac, s kojim su novinari razgovarali, zamolio je da ga ‘poštede’ pitanja. Tek je uspio progovoriti: “Bog i planina su ga spasili”.

Naime, taj je mladić nešto ranije napustio vikendicu u kojoj su njegovi prijatelji ostali na proslavi Nove godine. Morao je raditi na stazi i pripremiti snijeg za skijaše na Blidinju. Još jedan kolega iz kobne vikendice toga je jutra također trebao otići s njim, ali je on u zadnji čas ipak odlučio da će prespavati. Brojni ljudi emotivno su se od njih opraštali, a jedno od pisama koja su izazvala najviše reakcija bilo je ono razrednice Zorane Bešlić.

“Što napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milijun komadića? Kako izreći riječi utjehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo? Osam mladih života otišlo je u nepovrat. Petero od njih bila sam razrednica. Tko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći:”Doviđenja, dragi, doviđenja”, napisala je uz ostalo Zorana.

Sućut porodici izrazio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

“Sve je nas franjevce diljem Hercegovine bolno pogodila ova vijest i nanijela neizmjernu bol. Stojimo s upaljenom svijećom uz vas i molimo vječnoga Boga da vama i obiteljima stradalih umnoži snage da sve ovo izdržite”, poručio je fra Miljenko.

Vlasti još uvijek rade na rasvjetljavanju ovoga nesretnog događaja. Poznato je da je, uz mladića koji je otišao raditi, kobnu vikendicu oko 04.00 sati na Tribistovu napustila skupina mladića i djevojaka. Otišli su i odlaze na spavanje u susjednoj vikendici. Nešto iza toga prestala je telefonska komunikacija stradalih s rodbinom i prijateljima. Roditelji su prvoga dana Nove godine bezuspješno pokušavali u jutarnjim satima stupiti u kontakt s djecom. Nakon toga je jedan od susjeda nasilno otvorio prozor i ugledao stravičan prizor. Ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić izjavio je da sve upućuje na nesretan slučaj.

“Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat. Tu se najvjerojatnije radilo o nesretnom spletu okolnosti”, rekao je Galić.

Pojasnio je da je u pomoćnoj prostoriji u kojoj se nalazio agregat bio odškrinut prozor pa je dim ulazio kroz njega u dio vikendice u kojoj su se nalazi mladi. Očekuje se i okončanje toksikoloških nalaza koji će sa sigurnošću potvrditi je li agregat uzrok njihova gušenja.

Sahrana Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković obavljena je danas u mjestu Rakitno pored Posušja. Dan ranije su sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić na groblju Matića križ u Posušju.

Danas je u Federaciji BiH Dan žalosti, a prethodno su tordnevnu žalost proglasili i Zapadnohercegovcački kanton i Općina Posušje. Odlukom Vijeća ministara BiH, 2. januar bio je Dan žalosti u cijeloj zemlji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I glumica Iva Ilinčić još jedna žrtva Mike Aleksića: Šutjela sam zbog sramote

Glumica Iva Ilinčić (24) još je jedna od žrtava nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića. Kako je otkrila za Blic,...

Možda vas zanima i ovo