Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Tragedija u Srbiji: Muž i žena se raznijeli bombom!

Nemojte propustiti

Radoslav (59) i Ivanka (60) Trgovčević iz okoline Uba nastradali u eksploziji ručne bombe u dvorištu porodične kuće. Pretpostavlja se da je jedan od supružnika aktivirao ručnu bombu koja ih je oboje usmrtila – prenosi Smedia

Foto: Ub - SrbijaOčevidaca tragedije nije bilo, a kako je „Blicu“ potvrđeno u Valjevskoj policiji, prema tragovima pronađenim na licu mjesta, pretpostavlja se da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, odnosno da je jedan od supružnika aktivirao ručnu bombu koja ih je oboje usmrtila.

Komšije koje su obavijestile policiju, samo su čule snažnu detonaciju iz dvorišta Trgovčevića. Kada su došli na mjesto tragedije, zatekli su beživotna tijela Ivanke i Radoslava.

Prema riječima komšija, ništa nije ukazivalo na tragediju. Trgovčevići su danas veći dio dana proveli na njivi, a po povratku u porodično gnijezdo niko od komšiluka nije čuo da su se supružnici posvađali, što bi moglo da razotkrije motiv ove tragedije.

Radoslav i Ivanka su žijveli sami. Iza njih je ostalo troje odrasle djece – dvije kćerke i sin, koji su napustili roditeljski dom i žive sa svojim porodicama. Istražni sudija Višeg suda u Valjevu, koji je sa policijom obavio uviđaj, naložio je obdukciju tijela Trgovčevića.

(Bh-index/Blic)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo