Četvrtak, 28 listopada, 2021

Tragedija u Srbiji: Ubio ženu i sebe, kćerka molila za majčin život

Nemojte propustiti

Zoltan G. (53) iz Subotice ubio je u utorak oko 22 sata pucnjem iz pištolja bivšu nevjenčanu suprugu Editu Š. (45), a potom je presudio i sebi. Zločinu, koji se dogodio u Palminoj ulici u naselju Radanovac, prisustvovala je i Editina 17-godišnja kćerka iz prvog braka, koja ga je molila da joj ne dira majku.

ubistvo-suboticaŽrtva i ubica su sedam godina živjeli u vanbračnoj zajednici, ali ga je Edita u decembru 2012. ostavila i sa kćerkom i sinom prešla kod majke. Zoltan i Edita su se često svađali, on je vikao na nju, zbog čega je i odlučila da ga ostavi.

– Posljednjih mjeseci joj je pisao poruke u kojima je isticao da je voli i da bi želio da mu se vrati, ali ona je odbacivala takvu mogućnost. Ranije vjerovatno nije dolazio jer je tu bio njen sin. Međutim, dijete je prije sedam dana otišlo u Njemačku da radi. Pojavio se na kapiji sa pištoljem u ruci. Edita nije htjela da ga pusti unutra, ali je provalio vrata i uperio pištolj u nju. Ali, između njih je stala njena kćerka i molila ga da joj ne ubije majku. Međutim, gurnuo je u stranu i pucao njenoj majci u srce. Potom je pucao sebi u glavu. Oboje su na mjestu bili mrtvi – priča uplakana Irena Njerš, majka pokojne Edite.

Ispred kuće u kojoj se dogodilo ubistvo i samoubistvo bio je i prvi muž nastradale Edite.

– Unutra mi spava kćerka, koja je doživjela strašan šok i došao sam da budem uz nju. Shvatite me – kratko je rekao prvi suprug.

Komšije navode da Zoltan i Edit nisu imali većih problema tokom sedmogodišnje veze, sve dok on prije godinu dana nije počeo da pije.

(Blic.rs)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo