Subota, 23 listopada, 2021

Tragedija u Velikoj Kladuši: Dječak (13) preminuo od opekotina koje je zadobio nakon eksplozije u kupatilu

Nemojte propustiti

U velikokladuškom naselju Trnovi, u blizini granice sa Hrvatskom, u porodici Galijašević u nedjelju oko 13:00 sati desila se strašna nesreća. Za sada iz neutvrđenih razloga njihov trinaestogodišnji i najstariji sin A.G. pretprio je opekotine trećeg stepena sa stopostotnim opekotinama.

Tragedija-Trnovi– Doktor mi je kazao da moj sin nema šanse da preživi. Došao sam prije njega u Bihać i dočekao ga u bolnici. Uspio mi je kazati da je sjedio na WC šolji kad se desila eksplozija u kupatilu. Dječak ne vidi i nema niti jednog dijela tijela koje nije opekotina, kazao nam je otac Aladin dok je majka još u šoku kao što su rodbina i komšije koje smo zatekli na mjestu tragedije.

Teška porodična tragedija zadesila je još jednu siromašnu porodicu koja je živjela u lošim ekonomskim uslovima. Otac Aladin je u trenutku nesreće radio u šumariji u Bosanskoj Krupi. Čim je čuo za tragediju, uputio se u Kantonalnu bolnicu gdje je dočekao kola hitne pomoći iz Velike Kladuše. Pored stradalog sina, ovaj nevjenčani par ima još troje mlađe djece. A.G.  je završio šesti razred Osnovne škole „25. novembar“ u Velikoj Kladuši. Sa njima u skromno uređenom i opremljenom domaćinstvu živi i njegova punica.

Članovi bližnje rodbine i ujedno prve komšije su u šoku jer se sve odigralo iznenada. Oko 13:00 sati iznenada se čula snažna eksplozija.

– Ja sam spavao u to vrijeme i taj snažni prasak me probudio. Kad sam istrčao vani vidio sam da je izbijen prozor od kupatila a onda sam vidio tijelo djeteta na kojem je sve izgorjelo. Nisam ga prepoznao i pitao sam o komu se radi, priča djed stradalog dječaka.

Prisutni su ispričali da je A.G. tražio i pronašao benzin u flaši “Coca-Cole” od pola litre, ali ne znaju pouzdano da ga je odnio u kupatilo. Mlađa braća stradalog tvrde da A.G. nije pušio, a šta je sa benzinom radio u kupatilu i kako je došlo do tragedije možda će doznati istražitelji u narednim danima.
Mjesto tragedije obezbijedila je i čuva policija do dolaska tužitelja i istražitelja.

U trenutku tragedije u kupatilu je radila veš mašina i ova činjenica se dovodi u vezu sa plamenom i eksplozijom. Veš mašina je izgorjela. Nažalost, sinoć u 22:15 sata dječak  je podlegao ozljedama koje je zadobio od eksplozije, a dženaza namaz će biti obavljena sutra.

Izvor: Pressing.ba

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo