Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo djeteta koje je upalo u nabujalu rijeku

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

Radi obilne kiše koja u nedjelju pada u Novom Pazaru i Titunu drastično je porastao vodostaj rijeka u tim gradovima u Srbiji.

Pronađeno je tijelo dvogodišnjeg djeteta koje je ranije danas upalo u rijeku kod Tutina, rečeno je Tanjugu iz Policijske uprave Novi Pazar.

Navode da je dijete živjelo u blizini rijeke Vidrenjak i da se pretpostavlja da je zbog nepažnje upalo u rijeku kada su roditelji prišli kako bi vidjeli nabujalu rijeku.

Viši javni tužilac naredio je obdukciju, dodaju iz PU Novi Pazar.

Podsjetimo, radi obilne kiše koja u nedjelju pada u Novom Pazaru i Titunu drastično je porastao vodostaj rijeka u tim gradovima u Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije. Pripadnicima Vojske pridružit će se i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministri odbrane i policije u Vladi Srbije Miloš Vučević i Bratislav Gašić obišli su danas poplavljena naselja u Novom Pazaru i Tutinu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo