Srijeda, 8 prosinca, 2021

Travnička policija zaustavila “Audi Q7”, čim je vozač dao dokumente, morao se oprostiti od vozila

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja.

Pripadnici Policijske stanice Travnik jučer su kontrolisali Audi Q7, kojim je upravljao P. S. (27) iz Trnova, prilikom čega je utvrđeno da je na ime neplaćenih kazni državi dužan čak 55.095 KM.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, P. S. je višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Nesavjesnom vozaču je oduzeto vozilo.

– Pripadnici MUP-a SBK, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo