Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Traže istragu u vezi sa cijenom svih vrsta goriva u BiH

Nemojte propustiti

Grmuša je rekao da PDP ovo traži jer dva mjeseca na svjetskim berzama pada cijena nafte i svih vrsta goriva, što se, nažalost, ne dešava na ovim prostorima.

Predstavnici PDP-a danas su predali Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za donošenje odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica o formiranju cijene goriva koja utiče na cijene drugih proizvoda i usluga koje koriste građani.

“Tražimo od rukovodstva Skupštine da što je moguće prije preduzme sve potrebne radnje da bi se obrazovao taj odbor koji bi utvrdio na koji se način u Srpskoj, pa i BiH, formiraju maloprodajne i rafinerijske marže kada je riječ o ukupnoj cijeni svih vrsta goriva”, rekao je član Predsjedništva PDP-a Milko Grmuša na konferenciji za novinare u Banjaluci o ovoj inicijativi koja se odnosi na parlamente Srpske, FBiH, Brčko distrikta i Parlamentarnu skupštinu BiH.

On je rekao da PDP ovo traži jer dva mjeseca na svjetskim berzama pada cijena nafte i svih vrsta goriva, što se, nažalost, ne dešava na ovim prostorima.

“Kod nas ta cijena ili stagnira ili pada preblago, da ne kažem simbolično”, istakao je Grmuša.

On je dodao da na javnim sjednicama budućeg anketnog odbora treba da učestvuju svi zainteresovani faktori.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo