Srijeda, 6 prosinca, 2023

Tražio svinjski burek u lokalu kojeg drži Bošnjak: Vrijeđao i prijetio vlasniku i gostima aščinice

Preporučeno

“Kazne za izazivanje nacionalne netrpeljivosti su ogromne i policija će sve uraditi da se počinioci ovakvih događaja privedu pravdi u što kraćem roku”, poručuju iz policije

Jučer u poslijepodnevnim satima u centru Bratunca došlo je do incidenta koji je bio na nacionalnoj osnovi. Prema prvim informacijama vrijeđan je vlasnik uglednog ugostiteljskog objekta na nacionalnoj osnovi, dobio prijetnje smrću, a vrijeđani su i gosti ovog lokala.

Iz Policijske uprave Zvornik su potvrdili ovaj događaj i o istom saopštili:

“Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, 31.05.2022. godine oko 16,45 časova, lišili su slobode lice inicijala M.L. iz Bratunca, zbog krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“.
Policijskoj stanici Bratunac je navedenog dana oko 15,25 časova lice B.M. prijavilo narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Bratuncu od strane lica M.L., a potom i prijetnje po život upućene od lica M.L.

Upravo se čita:  BH Pošta upozorava: Kruži lažni oglas za prodaju izgubljenih paketa

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te dostavljanje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu”, saopšeno je iz Policijske uprave Zvornik, a prenosi Zvornički.ba.

Kontaktiran je i vlasnik ugostiteljskog objekta aščinica “Korzo” koji se nalazi na popularnom korzou u centru Bratunca, a koji je danas pretrpio velike neugodnosti koji je pored ličnog vrijeđenja, prijetnji smrću još pretrpio i vrijeđenja gostiju koji su došli na porodični ručak u njegov lokal.

Upravo se čita:  Hrvatski 'Scout' nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Beriz M. je o današnjem nemilom događaju rekao:

“Žalosno je da se u ovom vremenu ovakve stvari dešavaju. Uhapšeni u ovom slučaju je tokom cijelog dana prijetio meni i gostima u lokalu, te tražio “svinjski burek” znajući o kom se lokalu radi, svjesno provocirajući konobare, mene, goste i sve nas koji ovdje živimo i radimo. Sve sam ovo navedeno uredno prijavio policiji te je podnesena krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti”.

Upravo se čita:  Iz RS-a objasnili zašto je FBiH imala promet 346 miliona KM, a oni svega 27 miliona: Imaju Zaru, a i ljudi iz RS zarađeni novac troše u Sarajevu

Iz Policijske uprave Zvornik apeluju na sve da se suzdrže od vrijeđanja na međunacionalnoj osnovi.

“Kazne za izazivanje nacionalne netrpeljivosti su ogromne i policija će sve uraditi da se počinioci ovakvih događaja privedu pravdi u što kraćem roku”.

Tužilaštvo kvalifikuje prirodu krivičnog djela, naše je da počinioce privedemo i spriječimo dalje kršenja važećih Zakona.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo