Petak, 30 rujna, 2022

Treba li veza i za nabavku peleta: “Neki će biti primorani paliti gume, otpad..”

Nemojte propustiti

Mujanović je i jedan od aplikanata Pilot projekta Vlade KS koja je subvencionisala zamjenu peći na ugalj i ostala čvrsta goriva sa toplotnim pumpama, odnosno pećima na pelet, radi smanjenja zagađenosti vazduha.

Prema posljednjim informacijama, zabrana izvoza određenih šumskih sortimenata, koja nije dala rezultate, biće produžena. Osim toga što su cijene ogrevnih energenata enormno povećane, vlada i njihova nestašica jer ih domaći proizvođači skladište. Međutim, oni to demantuju.

Mesud Mujanović jedan je od mnogih koji bezuspješno pokušavaju da obezbijede pelet. Takođe je i jedan od aplikanata Pilot projekta Vlade KS koja je subvencionisala zamjenu peći na ugalj i ostala čvrsta goriva sa toplotnim pumpama, odnosno pećima na pelet, radi smanjenja zagađenosti vazduha. Šta dalje, pita se? Ogrev ne može naći, a peć na ugalj morao je da uništi.

“Najava cijena peleta je takva da se očekuje cijena od 1000 KM. Po mojim saznanjima u gradu imaju te dvije firme koje drže taj lobi, ne bi ih sad imenovao, koje imaju hiljade tone skrivenog peleta i ogrevnog materijala. Tako da ja sad pokušavam putem veza, a ne volim putem veza ništa da radim, prisiljen sam. Zovem Republiku Srpsku, jutros sam dobio informaciju da ga mogu dobiti za 600 KM plus prevoz, ali se mora čekati”, ispričao nam je Mujanović.

Ove tvrdnje drvoprerađivači demantuju. Prema posljednjim informacijama zabrana izvoza, koja nije dala nikakve rezultate, biće produžena. A to bi, žale se, značilo njihovu propast jer već zbrajaju ogromne gubitke.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo