Utorak, 27 srpnja, 2021

Treći svjetski rat počinje sukobom između Kine i Amerike

Nemojte propustiti

Američki milijarder George Soros rekao je da je veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svjetskog rata, koji bi počeo sukobom između Kine i Amerike.

Vojna potrošnja u Kini je u porastu, gdje također postoji tendencija usmjeravanja ekonomije na domaće potrebe, a ne na izvoz.

”Ako postoji sukob između Kine i vojnih saveznika Amerike, kao što je Japan, nije pretjerivanje reći da smo na ’pragu trećeg svjetskog rata‘”, navodi Soros.

Da bi to izbjegli, SAD trebaju učiniti veliki ustupak Kini: dozvolit da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a, prenose Nezavisne novine.

Kineska valuta, u tom slučaju, se može natjecati s dolarom. Kina mora dati odgovor u vezi sa transformacijom gospodarstva, rekao je Soros. On je naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali alternativa će biti ”veoma neugodna”.

”Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je prijetnja od novog svjetskog rata realna”, zaključio je Soros.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo