Nedjelja, 19 rujna, 2021

Trener svih trenera, Ćiro Blažević teško je bolestan: “Žao mi je. Veoma sam pesimističan”

Nemojte propustiti

Novinari SK kontaktirali su ga kako bi najavio utakmice između Hrvatske i Slovenije, koja se igra za dva dana na stadionu Poljud u Splitu, ali su saznali da je teško bolestan.

Legendarni fudbalski trener i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, u teškom je zdravstvenom stanju. U intervjju za slovenski Sport Klub kazao je kako je loše i oprostio se od Slovenaca i Slovenije.

Novinari SK kontaktirali su ga kako bi najavio utakmice između Hrvatske i Slovenije, koja se igra za dva dana na stadionu Poljud u Splitu, ali su saznali da je teško bolestan.

“Dragi moji Slovenci, naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, ja volim vas, ali moram reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, naveo Blažević, prenosi Oslobođenje.

Ćiro Blažević boluje od raka. Bolest mu je dijagnosticirana 2011. godine. Sedam godina ranije imao je operaciju prostate. Uprkos tome što je pobijedio dva raka, situacija se pogoršala u posljednjem periodu

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo