Nedjelja, 2 listopada, 2022

Tretman u solarijumu unakazio djevojčicu (15)

Nemojte propustiti

Maloljetna Britanka zadobila je teške opekotine sunčajući se u lokalnom solarijumu. Nakon dva desetominutna tretmana kojima se podvrgla, na koži mlade djevojke su se pojavili čirevi.

djevojcica-solarij

Tretman uljepšavanja koji je platila 10 funti odveo je petnestogodišnjakinju u bolnicu gdje je lječena uslijed teških opekotina i otvorenih čireva. Dva dana poslije “kvarcanja”, na stomaku nesretne djevojčice pojavilo se crvenilo koje je ubrzo preraslo u čireve. Uspaničena porodica maloljetnicu je odvela u bolnicu, gdje je provela tri sedmice u zavojima. Nakon što je puštena na kućno liječenje, djevojka je izjavila da je bol bio nepodnošljiv:”na skali od 1 do 10, dala bih mu ocijenu 10″.
Već dovoljno potresna, ova priča je izazvala dalje kontraveze u Velikoj Britaniji, gdje je nedavno izglasan zakon o zabrani korištenja solarijuma od strane maloljetnih lica. Vlasnik salona u kome je djevojčica zadobila rane nije provjerio njena lična dokumenta i zbog toga mu slijedi paprena novčana kazna i zatvaranje radnje.

Po posljednjim statisktikama, devet od deset solarijuma koje mladi Britanci koriste kako bi dobili željeni preplanuli ten, ne zadovoljavaju zdravstvene standarde ove zemlje, kao ni Evropske Unije.

(Smedia)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo