Utorak, 22 lipnja, 2021

Tri mjeseca nakon sačekuše u Banjaluci: Ubica Jasmina Imširovića još na slobodi

Nemojte propustiti

Iako su prošla tri mjeseca nakon sačekuše u kojoj je ispred svoje zgrade u Banjaluci likvidiran Jasmin Imširović, zvani Žabin, misteriozni ubica još nije identifikovan. Kako nam je potvrdila Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka, policija nema ni nove tragove koji bi pomogli u rasvjetljavanju cijelog slučaja.

Međutim, kako ističe Markanovićeva, na slučaju se intenzivno radi te se ostvaruje i odlična saradnja sa policijskim strukturama u Zenici, gdje je zapravo Imširović rođen, te gdje je nekada znao i boraviti. Međutim, kako se čini, ni razmjena informacija ne pomaže u rasvjetljavanju ovog ubistva.

Podsjećamo, Imširović je ubijen 21. aprila ove godine, a nakon što je parkirao svoj automobil BMW kupe nedaleko od zgrade u kojoj je stanovao u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac. Pošao je prema zgradi kada je nepoznata osoba izašla iz vozila u kojem ga je čekala, te se uputila ka njemu i upucala ga dva puta u predjelu grudnog koša, odnosno srca. Nepoznati ubica je potom sjeo u vozilo i pobjegao. Kako su kasnije ispričale komšije koje su čule pucanj, u noći se nekoliko trenutaka prije toga moglo razaznati da neko doziva policiju. Međutim, kada su hici odjeknuli, sve je utihnulo. Imširović je brzo prebačen u Klinički centar u Banjaluci ali je po prijemu podlegao povredama. Obavljajući uviđaj na mjestu događaja, banjalučki policajci su pronašli dvije čahure i određeni broj dokaza da je Imširović ubijen u sačekuši.

Imširović likvidiran ispred zgrade u kojoj je stanovao (Foto: Oslobođenje)
Imširović likvidiran ispred zgrade u kojoj je stanovao (Foto: Oslobođenje)

Neposredno nakon ubistva špekulisalo se da je Imširović ubijen u obračunu narkogrupa te da je imao bogat policijski dosje u Zenici i Banjaluci iz oblasti narkotika i imovinskih delikata, da je privođen i u nekim od akcija Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Sumnjalo se da se kriminalnim aktivnostima bavio na relaciji Zenica – Banja Luka – Italija – Njemačka – Švedska. Zvanična adresa njegovog stanovanja posljednjih petnaestak godina bila je u Banjaluci

Međutim, sve ovo je demantovao brat njegove bivše supruge Belmin Mešinović, kazavši da Imširović nikada nije imao posla sa drogom te da protiv njega ne postoji niti jedna krivična prijava i da je zapravo bio protivnik narkotika. Motiv ubistva, prema Mešinoviću, bio je bijes ljudi koji su bili ljubomorni na Imširovića.

U Centar javne bezbjednosti Banja Luka neposredno nakon ubistva privođene su desetine osoba koje bi mogle dati informacije vezane za slučaj, ali su sve vodile u ćorsokak. Također, pripadnici CJB-a Banja Luka su izvjesno vrijeme pratili određene osobe iako su imale alibi u vrijeme događaja jer se sumnjalo da imaju veze sa smrću Zeničanina. Međutim, sumnje nikada nisu i potvrđene.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo