Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Višegrad: Tri muškarca upala u porodičnu kuću, vlasnika vezali i tukli

Nemojte propustiti

Muškarac iz Višegrada prijavio je policiji da su ga tri osobe zlostavljale i vezanog tukle u njegovoj porodičnoj kući te da je uspio pobjeći skočivši s terase kuće.

visegradOvaj slučaj prijavljen je Policijskoj stanici Višegrad, 25. maja u večernjim satima, a dogodio se u naselju Dušče, u općini Višegrad.

Muškarac Z.A. naveo je u prijavi da su ga zlostavljali i tukli M.J., A.M. i D.V., saopćeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Odmah nakon prijave patrola policije je izašla na mjesto događaja, te ispred jedne prodavnice zatekla M.J. i A.M., koje su priveli u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navedene osobe, osim Z.A., fizički zlostavljale i M.M.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, M.J. i A.M. su lišeni slobode.

U službenim prostorijama izvršeno je alkotestiranje i kod M.J. utvrđeno prisustvo 4,16 promila alkohola u organizmu, a kod A.M. 1,23 promila, dok kod Z.A. nije utvrdeno prisustvo alkohola u organizmu.

Jučer se policiji dobrovoljno pristupio i treći napadač, D.V. koji je ispitan u svojstvu osumnjičenog u vezi s izvršenjem krivičnih djela zlostavljanje i protivpravno lišenje slobode.

Istog dana, u svojstvu svjedoka oštećenog saslušan je i M.M. koji je dobrovoljno predao evidencioni list o zadobijenim povredama, kao i predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv odgovornih osoba biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.
(Doznajemo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo