Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Tri nerazdvojne drugarice stradale u saobraćajnoj nesreći

Nemojte propustiti

Foto: Facebook
Foto: Alo.rs

Zbog čega sam ti dao pare za izlazak? Ko će sada pse da nam hrani i njeguje? Ti si ih voljela najviše na svijetu cijelome. Ništa ja ne mogu da kažem, jer znam samo jedno: Sestro moja, nema te više“, stegnutim glasom, brišući suze sa lica, jedva je izgovarao Nenad, brat Zorane Hornjak (14), koja je zajedno sa nerazdvojnom drugaricom Jelenom Bajt (16) stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Žablju, piše Alo.rs.

U dvorištima porodica Hornjak i Bajt, koje dijeli samo žičana ograda u naselju Vinogradi u Žablju, juče su se čuli samo jauci. Ljudi spuštenih pogleda, skidajući kapu sa glave, ulazili su da podjele bol i tugu za životima koji su se ugasili u noći kada se čekala Srpska nova godina.

Nesreća se dogodila kada je dvadesetogodišnji Ljubomir Milić iz Žablja, koji je vozio “golf 3” izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo udesno sa kolovoza i udario u drvo. Od siline udarca automobil je odletio i udario u obližnju kuću. Na licu mjesta preminula je Jelena Bajt, a njena, dvije godine mlađa drugarica Zorana Hornjak podlegla je povredama na putu do bolnice. Ljubomir Milić, koji nije imao dozvolu, i Milica Gerić (15), koja je također bila saputnica, zadobili su teške tjelesne povrede, dok je Boško Vujić zadobio lakše povrede.

U Žablju o događaju koji je čitavo mjesto zavio u crno, niko ništa ne progovara. Niko ništa ne zna. Jedna činjenica je neosporna – dvije porodice su upropašćene za sva vremena i to u tragediji koja se dogodila u gluho doba noći, oko 2.30 sata.

U kući porodice Bajt muk, tuga i jauci. Stric Zoran kaže da je tragedija neopisiva i da niko ne može da povjeruje da se tako nešto dogodilo.

– Jelena je došla kući, istuširala se, zvonio joj je telefon, spremila se i izašla iz kuće. Niko ništa ne zna, a najmanje znamo šta se dogodilo u trenutku nesreće.

Jako je teško bilo šta reći – rekao je stric pokojne djevojčice za Alo.rs. Stanari ulice zastaju, kako bi vidjeli gdje se tragedija dogodila. O silini udara svjedoče tragovi na drvetu, kao i mobilni telefon i lančić, ostavljeni na prozoru kuće u koju se zakucao automobil.

– Scena je bila više nego strašna, kada sam izašao iz dvorišta, djevojke su najvjerovatnije ispale iz vozila, ležale su na zemlji, dok su dva momka šetala okolo – kaže za „Alo!“ stanar obližnje kuće. Hitna pomoć u Klinički centar Vojvodine prevezla je Ljubomira Milića i njegovog drugara Boška Vujića, kao i Milicu.

– Povrijeđenim iz Žablja, pružena je urgentna pomoć. Njihovo stanje je stabilno, ali su i dalje pod stalnim nadzorom ljekara. Dvadesetdvogodišnji mladić iz Žablja pušten je kući sa lakšim povredama – rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine. U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti ovog događaja, nakon čega će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom biti podnijeta odgovarajuća prijava, navodi Alo.rs.

(Alo.rs)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo