Srijeda, 28 srpnja, 2021

Tri profesionalna ubistva u BiH u 20 dana

Nemojte propustiti

U samo dvadeset dana na području Banja Luke i Gradiške dogodila su se tri ubistva. Zajednička im je – profesionalna egzekucija i mali broj dokaza. Za sada su sve ove istrage otvorene i na njima se intenzivno radi, potvrđeno je “Novostima” u policiji RS.

Posljednja od tri likvidacije je ona Milana Vujičića (39), zvanog Vujke, koji je ubijen u sačeškuši u subotu ujutru ispred kafića “Casper”.

U njega je ispucan rafal iz “kalašnjikova”. Vujke je važio za jednog od najžešćih momaka u Gradišci i odranije je bio poznat policiji. Policija je pronašla opuške od cigareta na mjestu gdje je ubijen i to je jedan od ključnih dokaza, jer se pretpostavlja da pripadaju ubici.

Desetak dana prije ovog zločina, u Banja Luci je ubijen Nebojša Čubrilović, narko-diler iz Slovenije. Bez svjedoka, ubojica je u sačekuši izrešetao Čubrilovića dok je ulazio u kuću gdje je stanovao.

Treće ubistvo oko kojeg policija još nema konkretnih dokaza i hapšenja je ubistvo Rade Dojčinović (60) od 19. septembra ove godine. Nesretna žena je ubijena ispred svoje kuće u selu Jošikova Voda. Ubica je isplanirao do detalja ubistvo jer je prije zločina ugasio struju na kući kako nadzorne kamere ne bi ništa snimile.

Nakon zločina ubica je od nje ukrao novčanik. Ali, policija istražuje je li ovo namjerno urađeno da istraga skrene u drugom pravcu kako bi se odmah posumnjalo na koristoljublje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo