Subota, 9 prosinca, 2023

Tri riječi Milorada Dodika nakon sastanka u Briselu

Preporučeno

Milorad Dodik se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

Nakon jučerašnjeg sastanka bosanskohercegovačkih političara u Briselu s predstavnicima Europske unije kratko se na Twitteru oglasio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je napisao svega tri riječi.

Upravo se čita:  Suđenje Dodiku: Pred Sud BiH stižu pripadnici BORS-a, veterani i starješine Vojske RS

“Ništa nije potpisano”, napisao je Milorad Dodik.

Time se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

To je potvrdio nakon sastanka član Predsjedništva Željko Komšić.

Upravo se čita:  Milorad Dodik traži da mu se sudi u Banjaluci
Foto: Agencije

“Dokument na kraju nije potpisan. U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj. one sa sjedištem u Federaciji BiH.

Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina, Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio. S druge strane nije prihvaćen od Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio”, napisao je Komšić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo