Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Tri riječi Milorada Dodika nakon sastanka u Briselu

Nemojte propustiti

Milorad Dodik se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

Nakon jučerašnjeg sastanka bosanskohercegovačkih političara u Briselu s predstavnicima Europske unije kratko se na Twitteru oglasio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je napisao svega tri riječi.

“Ništa nije potpisano”, napisao je Milorad Dodik.

Time se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

To je potvrdio nakon sastanka član Predsjedništva Željko Komšić.

Foto: Agencije

“Dokument na kraju nije potpisan. U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj. one sa sjedištem u Federaciji BiH.

Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina, Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio. S druge strane nije prihvaćen od Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio”, napisao je Komšić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo