Petak, 15 listopada, 2021

Tri vrste ljetnog voća za prekrasnu kožu

Nemojte propustiti

Važno je da često nanosite kremu za zaštitu od sunca, a dodatnu zaštitu možete dobiti konzumacijom ovih voća – trešnje, nektarine i lubenica.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osim što je sočno i prava poslastica za vruće ljetne dane, ovo voće će zaštiti vašu kožu od štetnog uticaja sunca i spriječiti prijevremeni nastanak bora.

Trešnje
Pojedite svaki dan oko 1/2 šoljice trešanja i sigurno ćete primijetiti da vaša koža izgleda svježije i da je podbulost gotovo nestala. Trešnje sadrže antocijanin i melatonin, dvije tvari odlične u borbi protiv bora.

Nektarine
Odličan su izvor brojnih nutritivnih tvari, uključujući likopen, lutein, niacin, bakar i vitamine A, C i E. Vitamini A, C i E udruženo djeluju u borbi protiv hronične upale u tijelu i smanjuju nivo slobodnih radikala, koji vašu kožu mogu učiniti i do nekoliko godina starijom.

Lubenica
Lubenica je odlična za vruće ljetne dane jer, osim što osvježava vas, osvježava i vašu kožu. Sadrži veliku količinu vode i likopen koji pomaže u zaštiti kože od štetnih vanjskih faktora. Likopen takođe jača vezivno tkivo kože, zbog čega će ona biti zategnuta, glatka i bolje upijati kreme za njegu kože.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo