Četvrtak, 16 rujna, 2021

Trivić oštro reagovala: ‘Dodik je prekršio dogovor! Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak s Erdoganom su jadni’

Nemojte propustiti

– Prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?! – napisala je na Facebooku Jelena Trivić.

Poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić kazala je da je Milorad Dodik potvrdom dolaska na sastanak sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom prekršio skupštinske zaključke.

– Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine – poruka je poslanice PDP-a.

Ona kaže da odlazak na sastanak sa Erdoganom jeste kršenje zaključaka NSRS-a te ističe kako u zaključcima jasno stoji da se “treba učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH kada se treba spriječiti donošenje štetnih odluka po Republiku Srpsku”.

– Dakle, učestvovanje samo onda kada se sprečava donošenje nekih odluka. Nigdje u zaključcima ne stoji da to uključuje i sastanke u zajedničkim institucijama BiH bilo koje vrste – napisala je Trivić na Facebook-u.

Ističe kako je “Dodik sam sebi kontradiktoran”.

– Prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?! – napisala je na Facebooku Jelena Trivić.

Prema njenim riječima, dokaz da Dodik na ovoj temi popušta je njegova teza da ima podršku opozicije.

– On je o svojoj odluci da ide na sastanak, opoziciju obavijestio, ali ne i tražio mišljenje – objavila je Trivić i dodala:

– Naviknut da se krije iza naroda, Narodne skupštine, sada svoju nemoć mora da sakrije i iza opozicije. Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak sa Erdoganom su jadni – stav Republike Srpske se može uputiti i notom, pismom, bilo kojim drugim vidom diplomatske komunikacije – napisala je Trivić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo