Subota, 27 studenoga, 2021

Trojica Kineza umrli od nesanice i iscrpljenosti zbog gledanja Mundijala

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Jedan 39-godišnji kineski državljanin, koji je ranije imao visok pritisak, tri noći je uzastopno gledao utakmice Mundijala. Ipak, treće noći, dok je gledao utakmicu Urugvaj-Kostarika, umro je od iscrpljenosti i krvarenja u mozgu

Tri kineska državljanina umrla su zbog iscrpljenosti i nesanice tokom gledanja utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu u kasnim noćnim satima, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, jedan 39-godišnji kineski državljanin, koji je imao visok pritisak, tri noći je uzastopno gledao utakmice Mundijala. Ipak, treće noći, dok je gledao utakmicu Urugvaj-Kostarika, umro je od iscrpljenosti i krvarenja u mozgu.

U pokrajini Jiangsu ispred televizora je mrtav pronađen 25-godišnji Kinez. Doktori su kasnije utvrdili da su uzrok smrti nesanica i iscrpljenost.

Sličan slučaj je zabilježen u kineskom gradu Dalian u pokrajini Liaoning kada je 51-godišnji bivši fudbaler Li Mingciang umro od nesanice i srčanog udara gledajući sa prijateljima utakmicu Holandija-Španija.

Vremenska razlika između Kine i Brazila je 11 sati, pa zbog toga ljubitelji fudbala u Kini gledaju utakmice tokom noći.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo