Subota, 15 svibnja, 2021

Tromjesečna Belmina dobila JMB po hitnom postupku!

Nemojte propustiti

Belmina Ibrišević  je dobila rodni list sa matičnim brojem, javlja Aljazeera.

belmina bebaPodsjećamo, određivanje jedinstvenih matičnih brojeva trebalo bi početi tokom dana na svim lokacijama odjeljenja za administraciju gdje se izdaje JMB.

Ispred zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu traju mirni protesti građana, kojim izražavaju negodovanje zbog toga što Vijeće ministara nije utvrdilo konačan prijedlog zakona o JMB.

Prema našim saznanjima, ispred zgrade institucija BiH okuplja se sve veći broj građana koji zahtijevaju trajnu odluku o JMBG-u.

Na proteste u Sarajevo dolaze nezadovoljni građani iz cijele BiH, Tuzle, Gradačca, Živinica, Mostara, Konjica… Okupljeni uzvikuju parole “Lopovi izlazite napolje!”

Jedan od vođa protesta, Šemsudin Maljević, pozvao je građane da u što većem broju dođu ispred zgrade Parlamenta, kako bi blokirali sve izlaze i ulaze ove bh. institucije. Na protestima je trenutno blizu 300 osoba koje čekaju na glavnom ulazu, dok u zgradi Parlamenta traje sjednica na čijem se dnevnom redu nalaze dva prijedloga zakona o JMB.

belminin rodni list

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo