Subota, 25 rujna, 2021

Trump iz bolnice: Nisam želio sjediti zaključan u Bijeloj kući, naredni dani su ključni

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

Trump se zahvalio podršci svima, a posebno građanima Amerike kao i svjetskim liderima. Zatim je kazao kako nije imao izbora jer lider kao on ne može sjediti u kabinetu i tako se spriječiti zarazu.

Predsjednik SAD-a Donald Trump u svom obraćanju naciji, ali i cijelom svijetu, govorio je o stanju u kojem se nalazi, ali i onome što predstoji. Istakao je da jednostavno nije mogao sjediti u Bijeloj kući i tako spriječiti zarazu koronavirusom.

Na početku obraćanja Trump se zahvalio medicinskim radnicima, doktorima i ostalima koji rade na njegovom oporavku u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed u Marylandu.

“Došao sam ovdje jer se nisam osjećao baš najbolje. Sada se osjećam mnogo bolje. Radi se mnogo na mom oporavku, da se što prije vratim jer moramo uraditi još mnogo posla, moramo završiti posao da Amerika opet bude najveća. Mislim da ću se vratiti brzo, moram završiti kampanju koja dobro ide, ponosni smo na dosadašnje rezultate”, izjavio je.

Trump je naglasio da se bori za ljude širom svijeta, a ne samo za Amerikance.

“Pobijedit ćemo koronu. Mnogo stvari se dogodilo, ako pogledate lijekove koje ja sada koristim ili koji će se tek pojaviti. Bit će čudesnih stvari. Sljedećih nekoliko dana je ključno i vidjet ćemo šta će se dešavati”, kazao je.

Zahvalio se podršci svima, a posebno građanima Amerike kao i svjetskim liderima. Zatim je kazao kako nije imao izbora jer lider kao on ne može sjediti u kabinetu i tako se spriječiti zarazu.

“Nisam imao izbora, nisam želio samo sjediti zaključan u Bijeloj kući i nigdje ne izlaziti, ne viđati ljude… Ja to ne mogu. Moram biti napolju, ovo je Amerika, ovo je najveća i najmoćnija zemlja na svijetu. Ne mogu sjediti zaključan i biti potpuno siguran. Ne mogu to. Moramo se suprotstaviti problemima, kao lider to moram. Nema pravog lidera koji će tako sjediti”, istakao je.

Dodao je i da je prva dama Melanija također dobro i da bi trebalo da ona lakše prođe kroz ovaj proces jer je mlađa.

“U narednim danima ćemo vidjeti kakva je situacija”, zaključio je.

Trump se javnosti obratio nakon što u javnosti procurile informacije da njegovo zdravstveno stanje nije najbolje, da je imao i podršku kisikom te da će naredna dva dana biti kritični u oporavku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo