Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Trump odgovorio Cameronu i Khanu: Nisam glup, a Khanu nikada neću zaboraviti uvrede

Nemojte propustiti

Pretendent za republikansku nominaciju za predsjedničkog kandidata na novembraskim izborima u SAD-u Donald Trump odgovorio je na kritike britanskog premijera Davida Camerona i poručio da nije glup, niti separatista, a upravo takvim je Cameron ranije ocijenio Trumpove ideje o zabrani ulaska muslimanima u SAD, prenosi Anadolu Agency (AA).

„Čini se da nećemo imati dobre odnose, ali ko zna. Ja bih želio imati dobre odnose s Cameronom, ali se čini da on nema volje da rješavamo nesuglasice“, izjavio je Trump u izjavi za britansku televiziju ITV.

Na upit novinara da li bi se Trumpova ideja zabrane ulaska muslimanima u SAD odnosila i na novog gradonačelnika Londona Sadiqa Khana, Trump je kazao da u svakom slučaju mogu biti izuzeci.

Podsjetimo da je i Khan oštro kritikovao Trumpove ideje i upozorio da bi Trumpovo predstavljanje islama kao radikalnog elementa u cjelosti predstavljalo hranu za radikalne grupe i dovelo do ugrožavanja sigurnosti u obje zemlje.

Trump je Khanove kritike ocijenio „nevaljalim“ i poručio da ga Khan uopće ne zanima u životu.

„Uopće me ne zanima, a vidjet ćemo šta će uraditi i je li on dobar čovjek. Uopće me ne poznaje, a daje tako grube kvalifikacije u uvrijedio me je mnogo. Ako ćemo otvoreno govoriti, prenesite mu da mu nikada neću zaboraviti to što je govorio“, poručio je Trump.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo