Četvrtak, 21 listopada, 2021

Tuča na nastupu: Šabana i Šerifa u Beču slušalo samo 160 ljudi!

Nemojte propustiti

Dva nekrunisana kralja narodne muzike, kako to vole pojedinci da ih nazivaju, Šaban Šaulić i Šerif Konjević, za vrijeme mjeseca ramazana su radili, a ponajviše posla imali su u Austriji.

Nadali su se i Šerif i Šaban da je to dobitna kombinacija, bili sigurni da će njih dvojica “razvaliti“, “ubiti naciju“… ali dešavanja na terenu su pokazala jednu sasvim drugu sliku.

Tako je na jednom nastupu Šerif umjesto dogovorenog honarara dobio znatno manje novca, a poseban fijasko desio se u „Klubu 34“ u Beču kada je za nastup „dva kralja“ prodato samo 160 karata. Ni jedan ni drugi nisu htjeli da pjevaju, ali je vlasnik kluba ipak odlučio da pjevaju, pa barem da bude zadovoljna da šačica posjetilaca, prenosi Express.ba.

Prvi je izašao Šerif, otpjevao jedan kraći blok, a nakon njega i Šaban. I, nakon treće otpjevane Šabanove pjesme, u klubu je nastala tuča. Tako da je Šaban bio pošteđen daljnjeg pjevanja, a njima dvojici ostat će ovaj nastup kao „mrlja“ u karijeri.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo