Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Tuga i suze u Kozarcima: Klanjana dženaza i obavljen ukop Mevludina Smrike

Nemojte propustiti

Danas je na mjesnom groblju Kozarci, klanjana dženaza i obavljen ukop 23-godišnjeg Zeničanina Mevludina Smrike.

Posljednjim ispraćaju je prisustvao veliki broj rodbine, prijatelja i komšija koji su poznavali Mevludina, a koji su se s tugom i suzama u očima oprostili s Mevludinom.

Podsjećamo, ovom Zeničaninu je prošle godine na klinici u Tubingenu u Njemačoj izvršena transplantacija koštane srži, a u BiH se vratio s velikom nadom u izliječenje jednog od najgorih oblika ove bolesti.

Ali ubrzo nakon kontrolnog pregleda, njemački ljekari su ustanovili da se bolest vratila,  i odbili da ga dalje liječe rekavši da mu je ostalo samo tri mjeseca života. Liječenje je prihvatila jedna njemačka klinika, ali su tražili 100.000 eura unaprijed (op-a, kompletnan iznos troškova za liječenje) kako bi ga primili na kliniku.

Posljednjih nekoliko mjeseci trajala je prava borba za Mevludninov život. U akciju pomoći su se uključili mnogi humani ljudi i poznate ličnosti, među kojim i Adnan Ćatović (Felix Sturm). Nažalost Mevludin je životu bitku izgubio u ponedjeljak, a danas je ukopan na mjesnom groblju u blizini Zenice.

Ukop Mevludina Smrike  (Foto: Avaz)
Ukop Mevludina Smrike (Foto: Avaz)

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo