Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Tuga na gradskom groblju Vlakovo: Sahranjeni maloljetni brat i sestra

Nemojte propustiti

Na gradskom groblju Vlakovo danas su sahranjeni E.P i E.P. brat i sestra koji su u nedjelju tragično pogunuli u krugu betonare Nexe.

Podsjetimo, petogodišnji dječak i petogodišnja djevojčica poginuli u stravičnoj nesreći u krugu betonare Nexe DOO Sarajevo u Ulici Safeta Zajke u naselju Briješće.

Mediji su već izvještavali o detaljima ove tragedije. B. P. je, prema riječima njegovih kolega, u betonari Nexe zaposlen na poslovima operatera mašina i dispečera robe. Tog dana on je iskoristio lijepo vrijeme te je sa suprugom i djecom otišao u Pionirsku dolinu. Navodno je betonara oko 16 sati trebala otpremati robu za neku firmu, međutim, taj termin je pomjeren za 14 sati, te su pozvali B. P. da zamijeni kolegu koji je bio spriječen da dođe, piše Oslobođenje.

Žureći da obavi posao, B. P. nije imao vremena da kući odveze suprugu i djecu, te je sa njima došao u krug firme. On je otišao na svoje radno mjesto, dok je njegova supruga N. P. ostala s djecom. Navodno se u jednom trenutku 10-godišnja djevojčica požalila majci da je gladna, te je N. P, ne sluteći ništa, otišla u granap da djeci kupi nešto da jedu.

“Ostavila je djecu da se igraju u pijesku. Kada se žena vratila, na mjestu gdje ih je ostavila više ih nije bilo. Potom se u potragu uključio i njen suprug. Prateći tragove došli su do silosa gdje se dopremao pijesak i shvatili da od rupe u koju se doprema pijesak nema odlaznih tragova. On je izvukao sina, pokušavao ga probuditi, vrištao, dozivao u pomoć. Njegova kćerka je ostala zaglavljena. Pokušali su sami da je izvuku, ali nisu uspjeli. Tek kasnije su vatrogasci isjekli dio mašine da izvuku tijelo djeteta. Da je bila u pitanju krupnija frakcija, možda bi u pijesku bilo malo kisika, međutim, dječaka je zatrpao sitni pijesak i ugušio. Da je u toj firmi bilo čuvara vjerovatno bi spriječio ulazak djece u krug firme, ovako imaju neku elektronsku zaštitu, a djeca su ušla s ocem. To su bila zlatna djeca. Voljela ih je cijela ulica i njihova smrt nas je sve šokirala. Dječak se volio u pijesku igrati s kamionima i bagerima. Djevojčica je išla u četvrti razred OŠ “Mak Dizdar”, rekla stanarka Novopazarske ulice, prenosi Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo