Utorak, 27 srpnja, 2021

Tuga u Beogradu: Muž i žena umrli od gladi, nisu imali ni za hljeb, kod pekara “na teku” uzimali

Nemojte propustiti

Bračni par Nikola (67) i Spasena (68) Milobratović, čija su tijela u raspadanju preksinoć pronašle komšije, u ulici Nedeljka Čabranovića u Beogradu, najvjerovatnije su preminuli zbog gladi, pišu beogradski mediji.

Tačan uzrok smrti biće poznat pošto bude urađena obdukcija u Institutu za sudsku medicinu. Koliko su teško živjeli, ukazuje dug za hljeb od 4.000 dinara koji su napravili u obližnjoj pekari.

Komšije kažu da im je bilo čudno što od nedjelje nijedno nisu vidjeli, a kada su osjetili nepodnošljiv smrad iz stana Milobratović, odlučili su da pozovu policiju.

”Policija nam je rekla da pronađemo dva svedoka i uđemo u stan. Moj suprug je razvalio vrata. Nesrećna žena ležala je u hodniku mrtva, dok je u spavaćoj sobi na krevetu mrtav ležao njen suprug. Često sam ih i sama obilazila. Nekoliko dana smo im lupali na vrata, ali niko nije otvarao”, kaže Dobrila Guzina, predsjednica kućnog savjeta.

”Baka je dolazila u pekaru samo po hleb. Trenutni dug im je četiri hiljade dinara. Kako su živeli od penzije plaćali su nam kada su imali novca. Nikada se nije dogodilo da ne plate onog dana kada su nam najavili”, priča radnica obližnje pekare u koju je Spasena dolazila svakodnevno.

Nakon nemilog događaja pozvali su policiju i Hitnu pomoć. Međutim, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt bračnog para, jer su im tijela bila u fazi raspadanja.

”Živeli su u adaptiranom stanu. Nismo nikada imali problema sa njima. Znali smo da teško žive jer su im penzije male. Međutim, nikada nismo čuli da su se žalili. Još se u zgradi oseća neprijatan miris. Krivo nam je što te nedelje nismo bili uporni, možda smo mogli da im pomognemo”, priča jedna od komšinica umrlog bračnog para za koji napominje da je došao iz Hrvatske i da su im rođaci takođe u nedjelju dolazili, ali kako nisu otvarali vrata oni su otišli.

Beogradska policija u srijedu uveče uradila je uviđaj. Kako se saznaje, nije bilo premetačine u stanu i ne radi se o ubistvu. Tačan uzrok smrti bračnog para utvrdiće se nakon obdukcije koja će potrajati jer su tijela u fazi raspadanja, prenosi Blic.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo