Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Tuga u porodici Paunović nakon smrti porodilje: “Umjesto da kupimo kuću, ja ti kupujem sanduk”

Nemojte propustiti

Anđele moj, vrati se. Srećo moja. Ostadoše mi dječica bez majke. Rodila si mi zdravu kćerkicu i otišla – ovako kroz suze jedva progovara Bogdan Paunović, suprug trudnice Maje Paunović, koja je, nakon što se 26. aprila porodila u intenzivnoj nezi u Nišu, preminula ubrzo nakon toga

U porodičnom domu tuga i bol. Kućom se prolama plač. Majin suprug Bogdan, skrhan bolom jedva progovara. Maja je, kako kaže Bogdan, dobro podnela trudnoću, a onda je iznenada dobila temperaturu, počela da kašlje, pa je odlaskom kod ljekara utvrđeno da ima koronu, prenosi Blic.

– Umro je prvo njen djeda. Posle spremanja za sahranu, Maji se pojavila temperatura. Otišla je kod ljekara, pila je pancef i vitamine, bila je dva dana kući i onda su je poslali za Niš. Još nije ušla u deveti mjesec kada se porodila. Djeci je potrebna majka više nego bilo šta drugo, umjesto da se držimo zajedno i da uživamo i stvaramo za našu djecu, ja sad moram sam na tom putu, i ne znam kako ću bez nje. Tugo moja, anđele moj, umjesto da kupimo kuću ja ti kupujem sanduk – jedva progovara Bogdan.

Maja je na svijet donela zdravu bebu Milicu tešku dva kilograma i 200 grama. To je njeno drugo dijete, a sin Luka ima 3,5 godine. Ona i njen suprug izuetno su se radovali prinovi, ali, nažalost, se desio ovaj veliki gubitak.

– U svakom manastiru je čitana molitva za njeno zdravlje, u manastiru sam i saznao da moje Maje više nema. Juče smo se čuli poslednji put. Prije toga kad smo se čuli, rekla mi je da je bebica isti Luka, i da ne kupujemo ništa za bebu dok ona ne izađe iz bolnice. Majka je svetinja i ne znam kako ću sam bez nje da nastavim dalje – nastavlja Bogdan.

Maja je, kako pričaju njeni najmiliji, juče trebala da se porodi carskim rezom, ali se porodila ranije prirodnim putem. Njen otac Spasoje Petrov, koga je tuga za izgubljenom kćerkom potpuno slomila, kroz suze jedva da može koju reč da izusti. Maja i Bogdan su imali velike planove za budućnost, prodali su kuću u Boljevcu, odakle je rodom Bogdan, i planirali da kupe kuću u Zaječaru, ali nažalost, desilo se nešto potpuno neočekivano, da Maja zauvek napusti ovaj svijet.

– Kako si lutko moja, upitao sam svoju kćerku, a ona mi je odgovorila “borim se”. I to je bila njena poslednja poruka koju mi je poslala. Ne znam šta bih mogao da kažem. Sve je bilo u redu, dobila je tu temperaturu, doktorka joj je rekla da dođe da vidi šta je sa njom I kazali su joj da spremi stvari i da odmah ide za Niš. Unuka je dobila ime Milica, to je bila želja njenog brata Luke, mog unuka. Živjeli smo zajedno, lijepo smo se svi slagali i zašto je ovo moralo da se dogodi… Ne mogu da pričam, razumite me, mog anđela više nema – sa bolom u duši jedva progovara Majin otac Spasoje.

Maju su svi u Zaječaru znali kao izvrsnog frizera i njen salon “Maja 019” uvijek je bio rado posećen.

Meštani Maju pamte kao vedru, ljubaznu, dobru osobu, koja je uvek sa osmehom dočekivala i ispraćivala mušterije.

Kako je Blic već pisao Maja je preminula nakon što je došlo do pogoršanja životnih funkcija i dramatičnog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i jetrene funkcije.

Kako su naveli u Univerzitetsko kliničkom centru Niš, Maja je prebačena u jedinicu intezivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju u ponedeljak 26. aprila zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, a od prijema u jedinicu intezivne nege bila pod neprekidnim nadzorom multidisciplinarnog tima lekara UKC-Niš.

Maja Paunović je sahranjena u subotu u 13 sati na Novom groblju u Zaječaru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo