Četvrtak, 28 listopada, 2021

TUGA U VISOKOM Majka još iščekuje i doziva sina jedinca

Nemojte propustiti

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Nakon prekjučerašnje stravične saobraćajne nesreće u Begovom Hanu, u kojoj je život izgubio Hasan Šabanović, u njegovim Gornjim Poriječanima u Visokom jučer su vladali tuga, plač i nevjerica.

Šabanović je stradao na magistralnom putu M-17, u naselju Begov Han kod Žepča, prilikom odrona zemlje koja je završila na cesti.

Na njegovo vozilo palo je stablo, a potom i veća količina kamenja i zemlje na reaktiviranom klizištu. Nažalost, i ovaj slučaj sa smrtnim ishodom dokaz je da vlasti, skoro godinu nakon katastrofalnih poplava i klizišta koji su zadesili našu zemlju, nisu učinile dovoljno kako bi zaštitile građane od ovakvih nepogoda.

Život 53-godišnjaka ugašen je u trenutku obavljanja svakodnevnih poslova – distribucije mesa iz vlastite proizvodnje.

Prilikom naše jučerašnje posjete Gornjim Poriječanima, o Hasanu smo mogli čuti samo riječi hvale. Kažu da je bio vrijedan čovjek, poželjan komšija, uzoran sin, muž, otac… Posebno drago sjećanje ostaje kod djece, koju je Hasan volio pomilovati po glavi i počastiti bombonima po povratku s terena, piše Avaz.

Kako saznajemo, Hasan je bio sin jedinac rahmetli hadžije Saliha i hadži Fatime, koja zbog zdravstvenih problema i nije svjesna da ga više nema.

– Po staroj navici, ona majčinskim instinktom očekuje povratak svog sina s terena i počinje ga dozivati – kazala nam je Hasanova supruga Hidajeta, dodajući da je sa suprugom planirala zajednički odlazak na hadž.

Kćerka Nudžejma i sin Nedžmin, oboje studenti, također su u šoku, ne mogu vjerovati da njihovog oca više nema.

Dženaza je klanjana danas nakon podne-namaza, na mjesnom mezarju u Gornjim Poriječanima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo