Utorak, 30 studenoga, 2021

Tukao mu oca drškom pištolja, pucao na kuću, nakon čega ga je Salihović ubio iz puške

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla potvrdio je optužnicu Tužilaštva TK protiv Ahmeta Salihovića (40) iz Tupkovića kod Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio Džemu Mušanovića.

U optužnici je obrazložena osnovana sumnja da je Salihović 22. oktobra 2013. godine u popodnevnim satima u blizini svoje porodične kuće u Tupkovićima iz puške M-48 ispalio nekoliko hitaca u pravcu Džeme Mušanovića, jednim hicem ga pogodio u predjelu grudnog koša i ubio ga, piše Tuzla.danas.info

Događaju je prethodila svađa i fizički napad Mušanovića na oca optuženog, kojem je zadao nekoliko udaraca drškom pištolja u predjelu glave, te je ispalio jedan hitac u pravcu kuće optuženog. Kada je Salihović izašao iz kuće sa oružjem, Mušanović je ispalio još nekoliko hitaca iz pištolja, nakon čega je optuženi i pucao u njega.

˝Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i optuženom produžio mjeru pritvora za još dva mjeseca˝, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Izvor: Tuzla.danas.info

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo