Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Tukla ženu u domu za stare pa zbrisala u Njemačku?! Evo šta kaže advokat maltretirane starice

Nemojte propustiti

Vrhovni sud Kosova odlučio je da ukine pritvor za tri medicinske sestre uhapšene u vezi sa fizičkim napadom na stariju ženu, u staračkom domu u Peći

Advokat Mešari Seljimaj rekao je da je A.P. , koja je osumnjičena da je fizički napala 70-godišnju Minire Nuru u domu za stare u Peći, možda pobjegla u Njemačku.

Seljimaj, koji je advokat porodice starije žene koja je bila fizički maltretirana u domu za stare, naglasio je da tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv nje.

Prema informacijama koje imam, A. P. je možda pobjegla u Njemačku. To se priča ovih posljednjih dana. Tužilaštvo još nije završilo istrage. Tužilaštvo još nije podiglo optužnicu sudu i sud još nije imao priliku da pozove A.P. On mora da se pojavi uz poziv, a ako se ne pojavi preduzimaju se mjere za raspisivanje potjernice – rekao je on za Juronjuz Albanija.

Vrhovni sud Kosova odlučio je da ukine pritvor za tri medicinske sestre uhapšene u vezi sa fizičkim napadom na stariju ženu, u staračkom domu u Peći, početkom novembra prošle godine.

U odluci Vrhovnog suda, piše Koha, navodi se da se okrivljenima ukida pritvor i da su pušteni da se brane na slobodi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sabrana djela Bojana Prodana: “Već ubijao, tukao povratnike, maltretirao policiju. Kako je na slobodi?”

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva Policija...

Možda vas zanima i ovo