Petak, 1 ožujka, 2024

Turčin sinovima dao imena Diego, Armando i Maradona

Preporučeno

Turčin Tekin Šenturk kaže kako je i prije nego što se oženio odlučio djeci nadjenuti ime Maradone, argentinske fudbalske legende

111Turčin Tekin Šenturk koji živi u Balikesiru, gradu u zapadnom djelu Turske, veliki je simpatizer argentinske fudbalske zvijezde Diega Armanda Maradone, te je zato trojici sinova nadjenuo imena Diego, Armando i Maradona.

Tridesetdvogodišnji Šenturk se prije šest mjeseci, zajedno sa suprugom i sinovima, iz Njemačke, gdje je rođen, preselio u Tursku.

Šenturk je – u razgovoru s novinarom agencije Anadolija – kazao da je od ranog djetinjstva veliki simpatizer “argentinskog čarobnjaka Maradone” i da je gledao sve njegove utakmice.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Istakao je da je upoznao mnoge poznate fudbalere dok je živio u Njemačkoj, ali, kaže da je “Maradona poseban i neponovljiv”.

“Maradona je fudbaler kojem se beskrajno divim. On je naprosto veličanstven i unikatan. Ja sam, i prije nego što sam se oženio, odlučio djeci nadjenuti ime te argentinske fudbalske legende”, kaže ovaj veliki ljubitelj Maradone, ne skrivajući sreću da mu je Bog podario tri sina i da mu je tako pružena prilika korištenja svih Maradoninih imena.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

“Tako sam sedmogodišnjem sinu dao ime ‘Diego Muhammed’, dvogodišnjem ‘Armagan Armando’ i najmlađem koji je star tek 20 dana ‘Alptekin Maradona'”, kaže ovaj Turčin.

Šenturk ne skriva činjenicu da se mnogi i začude kada čuju ili pročitaju imena njegovih sinova.

“Posebno su bili iznenađeni službenici koji su nam, nakon povratka u Tursku, pomogli oko dobijanja novih dokumenata. Oni koji čuju imena mojih sinova prvo se malo začude, a onda im ideja bude simpatična. Kažu mi da je lijepo što sam se sjetio toga. Do sada nisam dobio nikakvu kritiku na imena”, rekao je Šenturk.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Napominje da ga nekad pitaju i da li se pokajao što je djeci dao “tako čudna imena”.

“Pitaju me da li se sada kajem zbog toga. Kažem im da se ne kajem i da sam sada još veći ljubitelj Maradone. Drago mi je što moja djeca imaju prekrasna imena”, izjavio je Šenturk.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas