Petak, 27 siječnja, 2023

Turčin sinu dao ime Messi

Nemojte propustiti

Bračni par iz Turske Rafet i Nurgul Cecen svojoj su novorođnoj bebi nadjenuli ime ”Ali Umut Messi” po poznatom fudbaleru Barcelone Lionel Messiju, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Ali_Umut_Messi_anadolija_488578234

Turčin Rafet Cecen je izjavio da mnogo voli fudbal, te da prema Messiju gaji nemjerljive simpatije zbog čega je i odlučio da sinu nadjene ime tog argentinskog fudbalskog majstora.

“Kada sam dobio sina odmah sam odlučio dati mu ime po poznatom fudbaleru koji na terenu pokazuje dobru tehniku, preglednost u igri, kreativnost i otmjenost. Pratim Messija od prvog dana nakon što je stigao u Barcelonu i ne propuštam njegove utakmice. Sinu sam dao ime Ali Umut Messi jer mislim da je Messi fudbaler o kakvom sam uvijek maštao i kakvom sam se uvijek divio”, kazao je Rafet.

Napominje da je, nakon što je sinu dao ime Messi, od porodice i komšija dobio pozitivne reakcije i riječi pohvale.

Također je dodao da bi volio da i “njegov mali Messi” u budućnosti postane poznat fudbaler kao što je i argentinski Messi.

Njegova je supruga Nurgul Cecen kazala da je bez ikakvog oklijevanja prihvatila ime Messi za njihovog sina, jer je to bila velika želja njenog supruga.

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo