Utorak, 3 kolovoza, 2021

Turisti u Bosni i Hercegovini: Uspjeli smo da uđemo iz Njemačke, nadamo se da ćemo i izaći!

Nemojte propustiti

U Banjaluci je novinar O kanala razgovarao sa građanima Banjaluke. Među njima našla se i turistkinja koja je stigla iz Stuttgarta i iskazala zabrinutost.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Banjaluci jučer su uvedene vanredne mjere kojima se pokušava spriječiti širenje koronavirusa.

Štab za vanredne situacije radi smanjenja mogućih društvenih kontakata odlučio je:

“Nema noćnog radnog vremena. Prekida se rad dječijih igraonica, svadbenih salona, fitnes klubova i noćnih klubova. Tržni centri i stočna nova pijava neće raditi za vikend”, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Mjere u predškolskim ustanovama uvode se u dva stepena od sutra se ne preporučuje da djeca idu u vrtiće.

“Centar za predškolsko vaspitanje sutra do kraja dana trena da izvrši pregled stanja i utvrdi da li i koliki broj ne bi mogao od ponedjeljka da se riješi kod kuća, odnosno ako od ponedjeljka ukinemo rad u predškolskim ustanovama javnim i privatnim, da li postoji određen broj roditelja koji će se naći u problemu zato što ova mjera vuče za sobom čitav niz posljedica po razne druge službe”, kazao je Radojičić i dodao da će u naredna tri dana odlučiti da li će zatvoriti vrtiće od ponedjeljka ili organizovati rad vrtića u minimalnom broju objekata sa određenim brojem vaspitača.

Preporuka za redovne preglede ljekara je da se minimiziraju kako zdravstveni radnici bili na usluzi oboljelim ili potencijalnim oboljelim u ovoj situaciji. Osim toga biće pojačane mjere higijene javnog prevoza i javnih mjesta.

U Banjaluci je novinar O kanala razgovarao sa građanima Banjaluke. Među njima našla se i turistkinja koja je stigla iz Stuttgarta i iskazala zabrinutost.

“Živimo u Stuttgartu. Uspjeli smo da uđemo prije dva dana, pa se nađamo da ćemo za dva dana i da izađemo. Nisam znala da je zabranjen ulazak njemačkim državljanima. Znači bili smo posljednji koji smo uspjeli da uđemo”, rekla je.

Karantin 14 dana

Od prekjučer je na snazi nova mjera Kriznog štaba Federacije zbog koronavirusa što podrazumijeva obaveznu karantinu za sve koji se uđu iz Njemačke, Španije ili Francuske.

Podsjetimo, ova odluka ranije je važila za one koje se vraćaju iz Kine, Italije, Irana ili Južne Koreje. Prema novoj odluci, svi koji se vrate iz Njemačke, Španije ili Francuske moraju 14 dana u karantin.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo