Srijeda, 8 prosinca, 2021

Turistički radnici iz Budve ogorčeni: Nema ništa od sezone, kako će nam doći radnici iz BiH i Srbije?

Nemojte propustiti

Dok još uvijek nemamo nikakve informacije o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Crnoj Gori, potpredsjednik Udruženja ugostitelja Budve Ilija Armenko smatra da je definitivno neće ni biti

Ilija Armenko, potpredsjednik Udruženja ugostitelja Budve, ocijenio je da turističke sezone u Crnoj Gori neće ni biti, javlja crnogorski portal CdM.

Naime, početak maja je vrijeme kada već uveliko planiramo ljetovanje, ali s obzirom na veliku krizu koju je donijela pandemija koronavirusa, pitamo se u koje zemlje ćemo moći da putujemo?

Mnoge države su već počele jasno da zastupaju svoje stavove o otvaranju granica za turiste, a neke su čak i pokrenule projekte koji imaju za cilj privlačenje posjetilaca.

Ilustracija, Foto: Pixabay

I dok još uvijek nemamo nikakve informacije o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Crnoj Gori, potpredsjednik Udruženja ugostitelja Budve Ilija Armenko smatra da je definitivno neće ni biti. On također ističe da turistički radnici ozbiljno shvataju situaciju jer su im svi ugovoreni aranžmani otkazani.

Ne treba da se neko zavarava da će nešto biti od sezone. Rusi su suspendovali njihove letove do prvog septembra, Česi i Francuzi također to najavljuju, a nama su glavni gosti sa tog tržišta. Iz Srbije također neće doći niko, osim onih koji imaju svoje vikendice i apartmane. Koliko znam, gosti iz Srbije razmišljaju ako negdje budu išli da to bude Grčka, ili će ostati u svojoj državi – ističe Armenko, preneosi CDM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo