Petak, 18 lipnja, 2021

Turizam u Hercegovini cvjeta, svake godine sve više oduševljenih turista

Nemojte propustiti

Od početka godine Hercegovačko-neretvansku županiju (HNŽ) posjetilo je 11 884 gosta, a Mostar 7 100 gostiju, doznaje Fena iz Turističke zajednice HNŽ-a, iz koje napominju kako svake godine Hercegovina bilježi sve veći dolazak turista.

mostar2U ovoj godini Hercegovinu su najviše posjećivali gosti iz Republike Hrvatske, Italije, Njemačke, Francuske, Kine, Slovenija, SAD-a, Srbije i Velike Britanije.

Iako je turistima iz Rusije sada potrebna viza za boravak u Hrvatskoj nije zabilježen porast njihovog dolaska u BiH, no povećan je broj Čeha i Poljaka.

Turiste u Mostaru najviše zanimaju Stari most i stara jezgra grada kao i poznati objekti koji su prikazani u turističkim brošurama. Turisti su, inače, oduševljeni prirodnim ljepotama i gostoljubivošću ugostiteljskih djelatnika, no jako su nezadovoljni smećem, parkingom i velikim brojem prosjaka.

Iz Turističke zajednice HNŽ-a napominju kako bi trebalo poraditi na rješavanju tih problema kako bi gosti koji posjećuju Hercegovinu dolazili u većem broju.

Inače, turisti se u Hercegovini zadržavaju u prosjeku od dva do četiri dana.

 

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo