Srijeda, 4 listopada, 2023

Turković poručila Zaharovoj: Zloupotreba Srebrenice u propagandne svrhe je za svaku osudu

Preporučeno

Zaharova je jučer poslala morbidnu poruku reagujući na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da Putin mora odgovarati za zločine u Buči.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je na izjavu Marije Zaharove, glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova o Srebrenici.

“Apsolutno je neprihvatljiv i historijski falsifikat da pojedini zvaničnici Ruske Federacije već duže vrijeme u javnim istupima negiraju sudski dokazane i međunarodno priznate činjenice o genocidu u Srebrenici”, poručila je Turković.
Dodala je da je za svaku osudu takva zloupotreba najgoreg zločina na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata u propagandne svrhe.

Upravo se čita:  Stevandić brani Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

“Vijeće sigurnosti UN-a čiji je Ruska Federacija stalni član je 1993. godine osnovalo je ICTY koji je u brojnim pravosnažnim presudama dokazao genocid u Srebrenici”, podsjetila je Turković.

Zaharova je jučer poslala morbidnu poruku reagujući na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da Putin mora odgovarati za zločine u Buči.

U objavi na svom zvaničnom Facebook nalogu na morbidan način ismijavala se sa Bidenovom izjavom, a negirala je pritom, između ostalog, i genocid u Srebrenici.

Upravo se čita:  Elmedin Konaković odgovorio Miloradu Dodiku

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo