Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Turska predstavila prvi automobil domaće proizvodnje

Nemojte propustiti

– Tokom ove godine biće proizvedeno između 30 i 40 automobila koji će biti testirani na različitim terenima, a do kraja 2019. godine planirano je da se krene sa serijskom proizvodnjom, izjavio je turski ministar nauke, industrije i tehnologije Fikri Isik

ANKARA – Turski ministar nauke, industrije i tehnologije Fikri Isik predstavio je danas prvi automobil domaće proizvodnje, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar Isik, bio je gost uredničkog deska AA u Ankari, a tom prilikom je predstavio kamufliranu fotografiju prototipa prvog domaćeg automobila turske proizvodnje.

Isik je kazao kako su do sada proizvedena tri prototipa prvog domaćeg automobila, te da se nastavljaju radovi na njegovom usavršavanju.

Prema njegovima riječima, tokom ove godine biće proizvedeno između 30 i 40 automobila koji će biti testirani na različitim terenima, a do kraja 2019. godine planirano je da se krene sa serijskom proizvodnjom.

Isik je naglasio kako je proizvodnja domaćeg automobila za Tursku od velikog značaja.

aa_picture_20151013_6509757_web

“Ako sve bude po planu, ako Turska ne bude imala problema po pitanju stabilnost i ako prema planiranom nastavimo sa našim projektom, našim stanovnicima ćemo 2020. godine na izbor pružiti automobil turske marke”, istakao je Isik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo