Subota, 25 rujna, 2021

Turski “Beko” u Beogradu otvorio kancelariju za Balkan

Nemojte propustiti

– Poznata turska kompanija za proizvodnju bijele tehnike i kućanskih aparata “Beko” otvorila je u Beogradu centar za regionalno poslovanje gdje će se u narednih pet godina zaposliti više od 100 ljudi

Turska kompanija za proizvodnju bijele tehnike i kućanskih aparata “Beko” otvorila je danas u Beogradu svoju regionalnu kancelariju.

Beograd će u narednom periodu biti centar za regionalno poslovanje te poznate turske firme koja će u narednih pet godina zaposliti više od 100 ljudi.

Na svečanosti povodom otvaranja predstavništva Beka na Novom Beogradu pored predstavnika poznate marke prisustvovao je ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozay i srbijanski ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

Bozay je izrazivši zadovoljstvo što “Beko” stigao u Srbiju ukazao na značaj razvoja ekonomskih i kulturnih odnosa Turske i Srbije.

“Turska Srbiju smatra strateškim partnerom u regionu, u čijim odnosima akcenat imaju ekonomski odnosi dviju zemalja”, naglasio je turski ambasador.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je cilj Vlade Srbije da do kraja godine u Srbiji posluje i radi više od 100 turskih kompanija i da robna razmjena između Srbije i Turske bude milijardu dolara.

Ljajić je izrazio očekivanje da će se Turska pomjeriti s 15. mjesta ekonomskog partnera Srbije s obzirom na najavu novih investicija do kraja godine.

“U završnoj smo fazi pregovora oko dolaska još jedne turske kompanje u oblasti tekstilne industrije i još bliže smo dogovoru oko dolaska jedne velike kompanije iz sektora automobilske industrije koja bi trebalo da radi u Vladičinom Hanu”, izjavio je Ljajići, naglasivši da je ovo realna šansa i da postoji interes Srbije i zanimanje te kompaniije.

Vicepremijer Srbije je izrazio uvjeravanje da će sve ove investicije biti podstrek i za ulagače iz oblasti energetike i infrastrukture

“Ovo je trenutno zlatno doba u ekonomskim odnosima Srbije i Turske, jer nikada nije bilo veće interesovanje turskih investitora za dolazak u Srbiju”, istakao je Ljajić.

On je podsjetio da je u Srbiju došla turska Halk banka koja je preuzela Čačansku banku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strahota: Sarajka zapela za armaturu usred Titove ulice, umalo ostala bez oka… Pukla joj i arkada!

Neimenovana Sarajka umalo nije platila glavom javašluk nadležnih institucija. Ona je ispričala za portal Avaza da je zapela za...

Možda vas zanima i ovo