Utorak, 21 rujna, 2021

Turski predsjednik stigao u Sarajevo: Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas, Recep Tayyip Erdoğan će biti svjedok

Nemojte propustiti

Vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka trebao pojaviti sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan!

Na međunarodni aerodom u Sarajevu sltejela su dva aviona iz Istanbula.

Kako javlja reporter sa terena jedan od aviona je predsjednički u kojem se nalazi predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan – piše Radiosarajevo.ba.

Erdogan bi se nakon što stigne u Sarajevo trebao uputiti prema šehidskom mezarju Kovači, gdje bi tebao da posjeti mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Nakon ovoga Erdogan trebao bi da klanja džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH u 17.30 sati planirana je cеrеmоniјa svečanog dоčеkа uz vојnе pоčаsti ispred Predsjedništva BiH. Sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske je u 18.30 sati.

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Erdogan će nakon Bosne i Hercegovine posjetiti i Crnu Goru.

Neslužbeno osim posjete i sastanaka sa državnim vrhom BiH, Erdogan je stigao u Sarajevo da bi prisustvovao vjenačanju Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS) Sebije Izetbegović, s njezinim izabranikom Ćamilom Humačkićem.

Kako saznajemo, najprije će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Neslužbeno, vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka trebao pojaviti sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan – piše Radiosarajevo.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo