Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Turski vojni avioni oborili nepoznatu letjelicu u blizini sirijske granice

Nemojte propustiti

– “Danas je u blizini sirijske granice, u zračnom prostoru Turske primijećena letjelica zasad nepoznate zastave. Nakon što je i pored tri upozorenja nastavila s kretanjem, letjelica je srušena. Vatru na pomenutu letjelicu otvorili su vojni avioni”, navedeno je u saopćenju Generalštaba

ANKARA – U blizini sirijske granice primijećena je i oborena jedna letjelica, saopćio je Generalštab Oružanih snaga Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Letjelicu su oborili turski vojni avioni nakon tri upozorenja. Prema saopćenju Generalštaba, u pravcu letjelice je otvorena vatra nakon presretanja i trostrukog upozorenja i poziva da napusti zračni prostor Turske.

Uprkos upozorenjima, letjelica je nastavila da se kreće nakon čega su turski avioni, koji obavljaju graničnu patrolu, otvorili vatru u pravcu lejtelice i pritom je oborili.

“Danas je u blizini sirijske granice, u zračnom prostoru Turske primijećena letjelica zasad nepoznate zastave. Nakon što je i pored tri upozorenja nastavila s kretanjem, letjelica je srušena. Vatru na pomenutu letjelicu otvorili su vojni avioni”, navedeno je u saopćenju Generalštaba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo