Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Tužilaštvo BiH će tražiti pritvor za Keljmendija i ostale uhapšene u akciji ‘Rez’

Nemojte propustiti

– Mjera pritvora potrebna je kako bi se obezbijedio neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložit će pritvorom uhapšenima u akciji “Rez” koja se provodila na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Nakon što je ispitao osumnjičene u prisustvu advokata, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu trojicu osumnjičenih, koji su lišeni slobode u akciji kodnog imena “Rez”. Mjera pritvora potrebna je kako bi se obezbijedio neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal – naveli su iz Tužilaštva BiH.

U Tužilaštvo BiH jučer su predati Elvis Keljmendi, Anel Sejfović i Ajlin Ahmić, dok su Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević pušteni na slobodu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo