Subota, 19 lipnja, 2021

Tužilaštvo BiH ne prašta: Predložili produženje pritvora graničnom policajcu koji je pustio putnike u BiH

Nemojte propustiti

Prijedlog je upućen Sudu BiH, saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje određivanja mjere pritvora za osumnjičenog Kikić Raju (1963) rođenog u Breziku u BiH.

Osumnjičeni je pod istragom da je tražio i dobio dar kako bi, suprotno zakonskim odredbama i mimo predviđenih zdravstvenih i sanitarnih procedura, na graničnom prelazu Brčko pustio u BiH troje putnika koji su došli iz Hrvatske, a prethodno su bili i u drugim zemljama.

S obzirom da se radilo o mlađim osobama sa intenzivnim društvenim kontaktima i kretanjem, navedenim postupkom osumnjičeni je prouzrokovao veliku opasnost po zdravlje i živote građana BiH.

“Pritvor za osumnjičenog predložen je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka d) ZKP-a BiH, iz razloga što je postupak osumnjičenog prouzrokovao uznemirenje i strah javnosti i građana zbog mogućih posljedica počinjenog krivičnog djela. Prijedlog je upućen Sudu BiH”, saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo